Excellent SME

Letno srečanje Excellent SME Slovenija 2016


Ljubljana, 23. januar 2017 - Letnega srečanja prejemnikov certifikata Excellent SME, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), se je udeležilo skoraj 80 imetnikov tega certifikata odličnosti. Podelili smo tudi nagrade 11 podjetjem in podjetnikom, ki imajo najmanj zadnji dve leti certifikat, v zadnjem letu najvišjo bonitetno oceno 10 in izpolnjujejo izbrane finančne pogoje po metodologiji družbe Coface.


Ob tej priložnosti je generalni direktor GZS Samo Hribar Milič dejal, da poslovni rezultati imetnikov certifikata Excellent SME potrjujejo, da so bili v preteklih letih nadpovprečni, imajo dobro vizijo poslovanja, ter se zavedajo, da so sami nosilci sprememb. Poudaril je, da slovensko gospodarstvo deluje vse bolje. V 2016 je ustvarilo boljše poslovne rezultate kot kdaj koli prej. GZS si bo prizadevala, da bodo pogoji poslovanja v prihodnje še znosnejši, boljši in prijaznejši, ter bo še naprej promovirala odličnost in uspešnost slovenskih podjetij.

Podporo uspešnemu poslovanju srednjih in malih podjetij je poudarila tudi državna sekretarka Eva Štravs-Podlogar iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je hkrati čestitala nagrajencem.


Predavateljica mag. Nastja Mulej je udeležencem predstavila Recepte za kreativnost in skupaj smo iskali svoje zmožnosti kreativnega mišljenja. Na koncu srečanja se nam je pridružil stand-up komik Boštjan Gorenc Pižama in predstavil svojo knjigo sLOLvenski klasiki, ki smo jo z njegovim podpisom po prireditvi lahko kupili.

Fotografije s dogodka  Nagrajenci Excellent SME 2016

   

  ADVANSYS računalniški inženiring, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o.
  Računalniško podjetje iz Solkana se uvršča med svetovno najuspešnejša podjetja na področju proizvodnje integriranih igralniških sistemov za igralne aparate in igralne mize. Njihovi proizvodi so trenutno nameščeni na preko 10.000 igralnih avtomatih v preko 100 igralnicah po svetu. Podjetje je izrazito izvozno usmerjeno, saj ustvari preko 80% svojega prometa v tujini; njihove stranke pa prihajajo s 4 celin.
  AVELANA d.o.o. storitve in svetovanje
  Zasebna ordinacija in ambulanta iz Novega mesta in Otočca z 12-letno tradicijo nudi storitve na področju zdravljenje krčnih žil, zdravljenja stresne inkontinence in lepotne terapije. Operirali so že preko 7.000 pacientov in prav sedaj gradijo najsodobnejši Kirurški center in Vaskularni raziskovalni inštitut na Otočcu, ki bosta vrata odprla v mescu marcu.
  BENKO-TEHNA trgovsko proizvodno in storitveno podjetje Puconci d.o.o.
  Družinsko podjetje iz Puconcev s 26-letno tradicijo se ukvarja z obdelavo pločevine in nudi različne vrste pločevin, rešetk, mrež, okovje za vrata in tudi storitve obdelave po naročilu.
  EKO GEA TRGOVINA NA DEBELO S KEMIČNIMI PROIZVODI NEJC ĐORĐIĆ S.P.
  Celjski podjetnik Nejc Đorđić in njegova EkO GEA iz Celja in Šempetra v Savinjski dolini je proizvajalec patentirane biološke čistilne naprava za čiščenje odpadnih komunalnih voda H2E s številnimi prednostmi delovanja
  FOTONA proizvodnja optoelektronskih naprav d.o.o.
  Fotona iz Ljubljane s preko 50-letno tradicijo je mednarodno priznano podjetje na področju inovacij, razvoja in proizvodnje laserskih sistemov, ki so rezultat lastnega znanja in več kot 45 let izkušenj na področju medicine, industrije, optičnih komunikacij in obrambe
  KERA.M ZLATKO MAVRIN S.P.
  Podjetnik Zlatko Mavrin iz Ribnice preko 10 let izvaja storitve zaključnih del v stanovanjskih in poslovnih prostorih ter zunaj njih, še posebej oblaganje tal in sten, slikopleskarstvo ter adaptacije prostorov.
  SENČILA MEDLE senčila in kovinoplastika d.o.o.
  Novomeško podjetje Senčila Medle, ustanovljeno leta 1994 kot družinsko podjetje Medle so strokovnjaki na področju proizvodnje, prodaje in montaže notranjih in zunanjih senčil, tend, pergol, senčnikov in sistemov zaščite pred insekti.
  TINEX trgovska družba d.o.o.
  Podjetje Tinex iz Šenčurja, ki je bilo ustanovljeno leta 90 je vodilno trgovsko podjetje na področju ležajne, linearne, tesnilne in pogonske tehnike na trgih JV Evrope, s poudarkom na slovenskem trgu.
  VID d.o.o. Zdravstvena dejavnost
  Medicinski center Vid je vrhunsko opremljena mala zasebna bolnišnica v Kromberku pri Novi Gorici. Namenjena je ambulantnemu zdravljenju pacientov in hospitalni dejavnosti. Ukvarja se s specialistično okulistično dejavnostjo, z dejavnostjo estetske medicine in kirurgije, dermatologijo, fizioterapijo, s trgovino na drobno z očesnimi pripomočki (optika) in trgovino na debelo na področju oftalmologije.
  VRC podjetje za proizvodnjo vzmeti in žičnih izdelkov d.o.o.
  Podjetje VRC s 30-letno tradicijo iz Vipave proizvaja vse vrste (tlačnih, nateznih in torzijskih) vzmeti in žičnih izdelkov, katerih kar 40 % so kupci iz avtomobilske industrije.
  WILLY STADLER proizvodnja in trgovina d.o.o.
  Nemško podjetje Willy Stadler z več kot 200 letno tradicijo je leta 1997 odprlo podružnico v Sloveniji in danes se podjetje iz Leskovca v občini Krško lahko pohvali s številnimi izkušnjami in zanesljivostjo na področju kovinske konstrukcije, zvarjencev, opažev za betoniranje, strojev za sortiranje odpadkov in obdelavo kovine.
       

  Sponzorji dogodka

   

  Srebrni pokrovitelj

  Mali pokrovitelji