Excellent SME

Letno srečanje Excellent SME Slovenija 2017

Ljubljana, 19. junij 2018 - 10 podjetij in podjetnikov, ki imajo najmanj zadnji dve leti certifikat Excellent SME Slovenia, v zadnjem letu najvišjo bonitetno oceno 10 in izpolnjujejo izbrane finančne pogoje po metodologiji družbe Coface, je v okviru Vrha malega gospodarstva prejelo nagrado Excellent SME. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Ob tej priložnosti je vodja projekta Excellent SME na GZS Mojca Osojnik dejala, da se GZS zavzema za večjo transparentnost trga in spodbujanje dobrih in etičnih poslovnih običajev. S projektom Excellent SME želi oblikovati in spodbujati zaupanje, varnost, dobre zglede, dobre novice ter pozitivno klimo. Zaupanja vredna podjetja so ustvarjalci napredka. Certifikat odličnosti Excellent SME GZS to lastnost potrjuje. GZS želi skupaj z uspešnimi podjetji in verodostojnostjo, ki jo daje zbornična blagovna znamka, ustvarjati boljše poslovne okolje, boljše poslovne odnose in gospodarske razmere v korist vseh nas. »V partnerstvu z vami gradimo pozitivne spremembe. Ste nosilci in pospeševalci teh sprememb«, je nagovorila imetnike certifikata Excellent SME.

Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS, je poudarila, da imetniki certifikata Excellent SME dosegajo v primerjavi z ostalimi poslovnimi subjekti v Sloveniji izjemne rezultate - imajo 17 odstotkov višje prihodke na zaposlenega od povprečja te velikosti podjetij, ustvarijo 1,4 krat višji dobiček na zaposlenega ter imajo za 20 odstotkov višjo dodano vrednost na zaposlenega. Izpostavila je, da se GZS zaveda pomena malih, mikro in srednjih podjetij, ki nenazadnje predstavljajo hrbtenico slovenskega gospodarstva. Običajno so bolj ranljiva, njihova pot do financ je bolj trnova. Ker malo podjetje običajno nima finančnih in materialnih zalog, je lahko tudi nov posel, v katerega mora skoraj vedno najprej investirati, hitro prevelik zalogaj. Naloga GZS je, da jim pomaga, odstrani kakšno oviro ter predstavlja točko informacij in znanja, ki olajšuje njihove poslovne izzive.

Predstavitev certifikata Excellent SME(PDF) >>>
Nagrajenci 2017(PDF) >>>

Fotografije s dogodka

  Nagrajenci Excellent SME 2017

   

  AGM Starešinič, d.o.o., Vinica
  Družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo na področju gradbeništva. Začeli so z dejavnostjo prevoza razsutega tovora, kasneje pa dejavnost razširili na področje gradbene mehanizacije in gradbeništva. Danes izvajajo gradbena dela, cestni tovorni promet, rušitvena dela, vodarska dela, usluge z delovnimi stroji, zimsko službo, frezanje kanalov in dobavo materiala. Njihova prednosti so hitra odzivnost, hitra in pravočasna izvedba del, zanesljivost, strokovnost ter kakovost opravljenih del.
  EVENTUS, Novo mesto, d.o.o.
  Podjetje Eventus, Novo mesto, d.o.o. se ukvarja z veleprodajo in maloprodajo elektromateriala. Svojo uspešno poslovanje potrjuje s 25 let obstoja na slovenskem tržišču, katerega ne bi bilo brez dobrega kadra, kvalitetnega servisa kupcev in poznavanja ter prilagajanja trenutnim tržnim razmeram. Svoje poslovne partnerje oskrbuje iz centralnega skladišča v Novem mestu ter iz enot v Celju, Ljubljani in Mariboru. Poleg veleprodajnih enot ima podjetje na sedežu v Novem mestu tudi maloprodajno enoto.
  Fotona d.o.o., Ljubljana
  Fotona je z več kot 50-letno tradicijo razvoja laserskih sistemov ena izmed pionirjev laserske tehnologije na svetu. Danes sodi med vodilna podjetja na področju inovacij, razvoja in proizvodnje laserskih sistemov za uporabo v zobozdravstvu, dermatologiji, estetiki in ginekologiji. Z zgrajeno globalno mrežo distributerjev, referenčnih zdravnikov in storitvami na področju izobraževanja pa narekuje standarde tudi v odnosih do kupcev. Fotona danes sodi med najbolj spoštovane blagovne znamke na področju laserske medicine.
  HERMI d.o.o., Celje
  V podjetju Hermi razvijajo in upravljajo štiri proizvodne programe pod lastno blagovno znamko HERMI: strelovodno in prenapetostno zaščito, kabelske police in konstrukcijske sisteme za sončne elektrarne. Lastno znanje in inovativnost jim zagotavljata mesto med najboljšimi, saj lahko svojim strankam zagotovijo kakovostne in napredne rešitve, ki jih z visoko zmogljivo lastno proizvodnjo dobavijo zanesljivo in hitro.
  JANJA ŠKOFLANC CERJAK s.p., Brežice
  Majhen, a hitro rastoči računovodski servis, ki že od leta 1995 gradi na kakovosti računovodskih storitev in vodi knjigovodstvo za majhne samostojne podjetnike, gospodarske družbe, društva, kmete. Njihova največja prednost je, da deluje pretežno lokalno, blizu svojim strankam in so tako hitro odzivni in pristopni.
  KOOP TRGOVINA d.o.o., Brežice
  Prodajni program podjetja Koop trgovina d.o.o. obsega
  ponudbo lepil in lepilnih trakov iz visokega kakovostnega razreda, električno ogrevanje z lastno blagovno znamko MySun in segment širokega izbora ročnega orodja in opreme za avtoservisno dejavnost.
  Delovanje Koop trgovine temelji na partnerskem in dolgoročnem sodelovanju, saj se zavedajo, da je strankam ključnega pomena zagotavljati celovito podporo. Tehnična podpora pri razvoju projektov, cenovna konkurenčnost, ustrezna kvaliteta materialov in zanesljiva logistika so temelji KOOPovega dobrega poslovanja.
  KOOP trgovina svoje poslanstvo in vizijo uspešno uresničuje s 13 zaposlenimi in 3 pogodbenimi komercialisti na terenu ter z lastnimi poslovnimi prostori v Brežicah, kjer imajo objekt z več kot 3.000 m2 prostora za skladišče, proizvodnjo in servis.
  LePlast, podjetje za izdelavo izdelkov iz kovine in plastike d.o.o., Velenje
  Podjetje že s skoraj 50 letno tradicijo nastopa na trgu kot proizvajalec visoko kvalitetnih izdelkov iz plastičnih mas. Razpolaga z vrhunsko strojno opremo, znanjem in kakovostjo. Proizvodna zmogljivost omogoča serijsko proizvodnjo s tehnologijo brizganja za vsa področja industrije. Največji delež predstavljajo izdelki bele tehnike in malih gospodinjskih aparatov.
  PLAMA-PUR d.o.o., Podgrad
  V podjetju Plama-pur proizvajajo in predelujejo mehko poliuretansko peno. Z različnimi izdelki so prisotni na evropskih in svetovnih trgih v avtomobilski, tekstilni in gradbeni industriji, industriji oblazinjenega pohištva, ležišč, embalaže in industriji izdelkov za široko porabo. Izdelke je mogoče kupiti tudi v maloprodaji v industrijski coni.
  VID d.o.o., Kromberk
  Poslanstvo družbe VID je zagotavljanje kakovostnih specialističnih zdravstvenih storitev na področju oftalmološke dejavnosti, estetske medicine in dermatologije. Z inovativnim pristopom in vrhunskimi zdravstvenimi uslugami pokriva pomemben del slovenskega in italijanskega trga, tako na področju diagnostike, specialistične ambulantne in operativne kirurške obravnave pacientov.
  V svoji viziji strmi k prepoznavnosti in vodilni vlogi z vlaganjem v vrhunsko tehnološko opremo in stalnim izpopolnjevanjem. S ciljem doseganja čim večjega zadovoljstva uporabnikov storitev, se zaposleni sprotno trudijo za doseganje kvalitetnih in strokovno opravljenih storitev.
  VRC d.o.o., Vipava
  Podjetje VRC d.o.o. je eno izmed vodilnih proizvajalcev vzmeti v Sloveniji in se lahko pohvali s 40-letno tradicijo delovanja. Na osnovi dolgoletnih izkušenj nudi strokovno svetovanje in pomoč pri inovativnih rešitvah. Večina njihovih izdelkov se vgrajuje v proizvode, ki so namenjeni za tuja tržišča, največ za nemško avtomobilsko industrijo in belo tehniko. Povečuje pa se tudi delež prodaje neposredno na tuje trge. Podjetje stalno vlaga v nove tehnologije in izboljšave procesov.
       

  Sponzorji dogodka